Så kul med fullt upp

Förra veckan var en intensiv vecka.
4 tårtor skulle bli färdiga till i lördags.
Svinkul men ack så jobbigt.
Så fort alla ungar har blivit nattade så har jag satt mig och modellerat varje kväll.
I fredags satt jag uppe till 03 och gick upp 06:30 för att få klart allt.

Är det värt det?
JA, ABSOLUT!!!

Men detta var sista gången som jag gjorde 4 st avancerade tårtor på en och samma vecka med så mycket modellerande. 4 st enkla tårtor är inga problem.
Vad är en enkel tårta då?
Tja det beror ju på men tex en doptårta med en bebis, klossar med namn och lite puttinutt figurer är enkelt, alla dessa dekorationer görs i silikonformar och jag måste inte modellera allt på fri hand utan bara måla till bebisen lite och fixa en filt eller dopklänning och ev måla klossarna.

Det som är absolut det bästa med att jag har fått så mycket beställningar är att jag lär mig så fruktansvärt mycket, inte bara om tårtor utan även om priser.
Vad är en tårta värd?
Nu har jag ju inga gigantorpriser men ändå är det ganska många som anser att det är för dyrt.
Visst kan det vara dyrt att köpa en tårta för 600:- till Nisses ettårskalas men jag tror inte att folk riktig vet arbetet som ligger bakom.
En tårta tar minst 20 timmar (vissa tar ännu längre tid) att göra och om vi räknar med en tårta för 600:- så är det 30:- timmen och sen så drar vi av alla kostnader för ingredienser, sockerpasta, färger, tårtkartonger, cakeboard m.m. så är det väl nån krona kvar.
Jag kanske får 200-300 kronor över efter 20 timmars arbete.
Inget man blir miljonär på ;-)

Men just nu är ju detta inget som jag ska få in massa pengar på, utan detta är en inlärningsperiod och det gör att när jag väl startar företag så kommer jag ha så otroligt mycket mer på fötterna.

Mina priser är något jag konstant tänker på och jag kommer att ändra priser ganska ofta för att kunna tillgodose både kunder som vill ha en billigare tårta och kunder som vill ha en mer avancerad tårta.
Jag kommer troligtvis att ha "standard" tårtor som kommer att ligga på mina nuvarande priser och andra priser för tårtor som tar längre tid och som blir mer individuella.
Men detta kommer jag att tänka lite mer på och jag tänker göra såkallade dummies ( frigolit tårtor som bara visar upp dekoration) för att visa exempel på enklare tårtor som ändå är jävligt snygga.

Smakerna på tårtorna kommer inte att bli mindre goda för att det är en "standard" tårta, det är själva dekorationerna som kommer att vara skillnaden.

Kram på er


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar