Billigt bra och enkelt.
Minns inte vilka märken jag använde men jag tog det som fanns i affären.
Mina krav på fondant var inte så höga, jag körde bara på.
Efter ett tag så började jag köpa färdig sockerpasta, mest för att det är enkelt.
Mina krav på sockerpasta har ökat genom åren och jag har provat många märken och hittat dom som jag tycker bäst om.
När mitt företag startades så började jag självklart tänka pengar, färdig sockerpasta kostar en del och ganska många är faktiskt inte så förtjusta i Sockerpasta.
Läste att väldigt många tycker att marshmallowfondant smakar godare och då började jag testa lite olika recept men jag blev inte nöjd.
Marshmallowfondant var inte alls lika smidig att jobba med som mina favoritmärken på sockerpasta.
Jag testade även ett recept gjort av en Amerikansk kvinna som sades vara det absolut bästa receptet och otroligt smidigt.
Inte ens det receptet fick jag till.
I hennes recept så står det vilka märken på marshmallows som hon använder men dom finns ju självklart inte i Sverige..
Hur som helst så började jag fundera på om det kanske är marshmallowsen som det är fel på och inte recepten.
Så jag bestämde igen för att testa marshmallows.
Jag använde ett vanligt marshmallowfondant recept och testade 5 olika märken.
Ingredienserna är florsocker, marshmallows, varmt vatten och lite shortening (dom flesta i Sverige använder kokosfett men jag föredrar shortening).
Jag testade Eldorado, Ica, Haribo, Rocky Mountain och BBQ marshmallows
Det gick åt ganska mycket florsocker för att fondanten skulle få en lagom konsistens. Den var ganska kladdig.
Direkt när den var klar så var den inte stretchig alls. Den gick sönder så fort man drog lite i den.
Efter lite vila så var den fortfarande väldigt ostretchig men det blev bättre ju mer jag knådade, men jag fick aldrig det där smidiga, stretchiga resultatet som jag är ute efter.
Smaken var lite blaha, varken god eller äcklig.
Ica
Även här gick det åt mycket florsocker för att få en bra konsistens men när den var klar så var den jättefin.
Stretchig, mjuk och lättarbetad.
Det var helt klart mjukaste av alla jag testade.
Tyvärr så försvann det efter en stunds vila.
Fortfarande mjuk men inte mycket stretch kvar, blev liiiiiite bättre med knådning.
Smaken var väldigt söt.
Haribo
Den här var ganska smidig när den var färdig och jag hade stora förhoppningar.
Det gick åt en del florsocker men den var inte lika "blöt" som ovanstående.
Mjuk och följsam även efter vila med en hel del stretch försvann.
Blev lite bättre efter en klick glukos.
Smakar rätt gott, Vanilj
Rocky Mountain
Min stora favorit.
Den är slår dom andra med hästlängder.
Otroligt smidig, följsam och strechig även efter vila. Den behöver ju knådas upp lite men så är det ju alltid.
Lite tuggummismak och även tuggummikonsistens.
För att få det perfekta resultatet för mig så lade jag till lite glukos och en hemlig ingrediens och jag har nu hittat min perfekta marsmhallowfondant.
Kanonbra fondant även utan "mina" extra ingredienser.
BBQ marshmallows
Det här resultatet är knappt värt att nämna.
Den var hyfsat lätt att knåda men går sönder direkt och blev ännu sämre efter vila. Den går inte ens att knåda ihop efter vila.
Smaken är lite kemisk.
Den här går inte ens att använda
Det var allt för denna gången.
Kram på er
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar